חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שטיחי שומרון בע"מ ואח' נ' פורסטר

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
26558-10-12
10.9.2013
בפני :
כוכבה לוי

- נגד -
:
1. שטיחי שומרון בע"מ
2. שטחי שומרון ניהול בע"מ

:
רונן פורסטר
החלטה

החלטה

בפניי בקשה למחיקת כתב ההגנה של המשיב מן הטעם שהמשיב לא מילא אחר צווי בית משפט בהליכים המקדמיים (גילוי מסמכים, שאלון וגילוי מסמך ספציפי).

יוער כי המשיב לא התעלם לחלוטין מצווי בית משפט, אלא שלטענת המבקשת תצהיר גילוי המסמכים שהגיש הינו כללי ואינו ערוך בהתאם לתקנות סדר דין האזרחי, התשובות לשאלון הינן מתחמקות ובלתי מפורטות והמסמכים שהמציא במסגרת הליך גילוי מסמכים ספציפיים הינם מקצת המסמכים בלבד.

החלטתי זו ניתנת לאחר שחלף המועד להגשת תגובת המשיב, אולם הוא בחר שלא ליתן תגובתו לבקשה למחיקת כתב ההגנה.

לאחר שעיינתי במסמכים שהמציא המשיב ובתוך כך תצהיר גילוי המסמכים, תשובות לשאלון ורשימת המסמכים שהומצאו במסגרת גילוי מסמכים ספציפיים, אכן מצאתי כי המשיב לא מילא אחר החלטתי במלואה.

יחד עם זאת בשלב זה סבורה אני כי אין להורות על מחיקת כתב ההגנה של המשיב, אלא יש לאפשר ארכה נוספת למשיב לתקן את מחדליו .

לעניין שיקול הדעת בית המשפט בשימוש בסמכותו לפי תקנה 122 לתקנות סדר הדין האזרחי, ראה ע"א 2271/90 ג'מבו חברה לבנין ומסחר (קרני שומרון) בע"מ נ' אמיר מרדכי ו- 123 אח', פ''ד מו (3) 793.

אשר על כן מורה למשיב כדלקמן:

תצהיר גילוי מסמכים יוגש כשהוא ערוך לפי טופס 11 בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, תוך פירוט מלא ומדויק הכולל את תיאור כלל המסמכים המצויים בידי המשיב (כולל תאריכי המסמכים), הנוגעים למחלוקת שבין הצדדים – לא ניתן להסתפק בציון קבוצת מסמכים (חשבוניות, התכתבויות וכו'), כפי שבחר המשיב לעשות במסגרת תצהיר גילוי המסמכים מיום 23/7/13.

המשיב יגיש תשובתו לשאלה מס' 6 בשאלון, באופן מפורט ובלתי מתחמק, שכן תשובתו הינה בלתי מספקת, וזאת לאור רלוונטיות השאלה למחלוקת שבין הצדדים.

כלל המסמכים המופיעים בדרישה לגילוי מסמכים ספציפיים יועברו לידי המבקשת, ויובהר כי כרטסת הנהלת חשבונות תוגש כשהיא מאושרת בידי מנהל חשבונות / רואה חשבון . למקרה והיה ומסמך מסוים אינו נמצא ברשות המשיב, יציין זאת באופן ברור, תוך ציון הגורם שבידיו מצוי המסמך.

המשיב ישוב וימלא אחר צווי בית המשפט כמפורט בסעיף 4 להחלטתי זו, ויגיש הודעה לבית המשפט בדבר מילוי הצווים עד ולא יאוחר מיום 29/9/13.

יובהר כי היה והמשיב ימנע מקיום צווי בית המשפט, אעשה שימוש בסמכותי לפי תקנה 122 לתקנות סדר הדין האזרחי ואורה על מחיקת כתב ההגנה שהגיש המשיב.

בשלב זה אין אני עושה צו להוצאות.

המזכירות תמציא החלטתי זו בדואר רשום לבאי כוח הצדדים.

לתזפ ליום 2.10.2013

נקבע לתז"פ ליום 1/10/2013 לבחינת הודעת הנתבע.

ניתנה היום, ו' תשרי תשע"ד, 10 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>